Het overzicht van de families is voorlopig nog onder constructie
 
Beschrijving van de plantenfamilies
Achter vrijwel iedere plantennaam staat een link met 3 letters. Dat is de afkorting van de familienaam waar de plant onder valt.
Dat heeft in de eerste plaats een praktische reden: de familiekenmerken inclusief de foto's hoeven niet steeds bij ieder plant te worden herhaald.
Verder kan het nuttig zijn om te weten welke morfologische relaties planten hebben. Planten die je niet kent, zijn sneller in flora's en andere boeken op te zoeken als je weet of vermoedt bij welke familie die plant hoort. Daarnaast kan het een goed gevoel geven om te weten welke planten op familieniveau bij elkaar horen. Bijvoorbeeld de aardbei bij de roos of de akkerdistel bij de zonnebloem.
 
Alle bijen- en drachtplanten die op de website staan worden per familie voorlopig in twee delen genoemd.
- Planten met een eigen pagina met foto's
- Planten uit het 'Plantenvademecum voor tuin, park en landschap' (Koster, 2007) waar nog geen foto's van beschikbaar zijn. Deze planten staan voorlopig nog alleen bij de familiebeschrijvingen.
Het gaat om ruim 180 plantensoorten. Zodra de beschrijving inclusief de vormgeving van deze planten is afgerond worden, ze opgenomen in de andere alfabetische overzichten
In principe worden in het voorlopige overzicht alleen de Nederlandse namen genoemd. Als er geen (officiële) ) Nederlandse naam bekend is, dan wordt de wetenschappelijke naam genoemd.